Goedkoop hout jaloezieën: Belangrijke punten waar je op moet letten bij aankoop

Het interieur van vandaag is niet meer weg te denken zonder houten jaloezieën. Dit is een trend die al vele jaren populair is en naar verwachting nog geruime tijd zal aanhouden. De houten jaloezieën zijn geschikt voor verschillende interieurstijlen en geven stijl aan je kamer. Maar de ene houten jaloezie is anders dan de andere. Er zijn veel mogelijkheden bij het monteren van houten jaloezieën. In deze blog bespreken we belangrijke punten waar je op moet letten bij het kopen van houten jaloezieën.

Licht in je huis

Als je kiest voor houten jaloezieën, bedenk dan dat je ze meestal de hele tijd laat hangen en alleen hun positie overdag aanpast. De houten jaloezieën zijn behoorlijk dik, dus als je eraan trekt, wordt het pakket behoorlijk dik. Niet erg schoon. Is er al weinig licht in je huis? Dan zijn houten jaloezieën misschien niet zo’n goed idee.

Kant en klare jaloezieën of met maatwerk?

Houten jaloezieën zijn niet gemaakt om (gemakkelijk) zelf op te meten. Heb je geen standaardmaat voor een van de ramen waar je houten jaloezieën aan wilt hangen, dan kies je altijd voor maatwerk. Tegenwoordig zijn er veel online leveranciers waar u tegen relatief goedkoop houten jaloezieën hoogwaardige materiaal kunt bestellen.

De breedte

Na de materiaalkeuze is de volgende stap het bepalen van de lamelbreedte van de jaloezie. Breedtes variëren van 25 mm tot 65 mm. De breedte van de lamellen beïnvloedt niet alleen de vereiste diepte van de plaats waar de jaloezieën worden opgehangen, maar ook de opening ertussen. Hoe breder de blinds, hoe groter de opening. De meest voorkomende maat is 50 mm breed. Brede jaloezieën met een mooie chique uitstraling. 50mm kan niet worden weggegooid? Kies dan voor 25 of 35 mm. Een voordeel van de 25 mm brede jaloezieën is dat ze ook kunnen worden gemonteerd om het raam te kantelen en te draaien.

 

 

De kleur

Houten jaloezieën zijn verkrijgbaar in vele kleuren. Zwart-wit komt het meest voor. Maar als je van iets ongewoons houdt, kies dan voor warme tinten bruin bijvoorbeeld, of kies voor een marmerlook. En natuurlijk altijd de toon en houtsoort: van eiken tot walnoot… alles is mogelijk. Welke kleur je kiest hangt af van de rest van de decoratie. Als je al veel hout in huis hebt (muren, meubels, etc.), kies dan voor effen kleuren. Maar heb je een tegel- of gietvloer, dan zijn jaloezieën met houtlook een goede keuze omdat ze warmte toevoegen aan je interieur.

 

Jaloezieën met of zonder ladderband

De jaloezieën worden standaard geleverd met ladderkoorden. Dit snoer gaat zichtbaar door jaloezieën en kan ook licht doorlaten. Dit koord kan worden afgedekt met ladderband. Dit bedekt de koorden en gaten in de ladder, maar daar houden de voordelen niet op. Ik denk ook dat er veel mensen zijn die vinden dat het modieuzer is geworden. Daarnaast geeft het je ook meer mogelijkheden om je rolgordijnen aan te passen aan je interieurstijl. Het ladderband hoeft niet dezelfde kleur te hebben als de jaloezieën. Door een andere kleur te kiezen, zullen de jaloezieën een beetje meer in het oog springen. U kunt niet alleen de kleur van de ladderband opgeven, maar ook de breedte. In de meeste winkels is deze standaard 25 mm breed.  10 mm en 35 mm zijn echter ook optioneel. De brede ladderband valt meer op en geeft het rolgordijn een stoere en stoere uitstraling. Dit past bijvoorbeeld goed in landelijke omgevingen. Dunne ladderbanden daarentegen zijn veel discreter en geschikt als je een meer ingetogen look wilt.

Bekijk alle goedkope- houten jaloezieën.